About Me

My Photo
~ Lady Nad ~
I love my blog. I love My hubby. I love My Parents. I Love Rasullullah. I love the MOST MIRACLE ONE ALLAH.. (hak milik sepenuhnya Aiman Bin Hamidon)
View my complete profile

Followers

Powered by Blogger.
Saturday, 11 February 2012
Okei, now saya nak share pengalaman pertama bila kita dapat pra.
1st ly, mmg sgt stress sbb rase tak ready..not well prepare..
dgn urusan diri pun ntah pape..nk uruskan kelas..
but, jgn bimbang, slow2...
mula2 saya rancang dulu..
perancangan mingguan,
download RPT from internet,
then sy cuba untuk list kan senarai amalan dan nilai murni yang sy nak terapkan dalam diri murid.

mula2 dulu stress giler kot...
duk fikir, bila masa aku nak buat itu, nak buat ini...
murid pun still tak pandai baca,
takpe, skrg sy lbih berfikiran postif..

korang juga ok!
Friday, 3 February 2012
Haii.
wah..seronok dapat berskype dgn kawan tadi..

dah 3 minggu jadi cikgu...
seronokpulak jadi cikgu pra..

minggu lepas stress.. sbb fikir banyak bende..
until minggu ni, smangat lebih cekal.
nak bg budak2 pandai n dlm masa yang sama, seronok..

may Allah, help me..
saya akan cuba lakukan yang terbaikkk.
saya nak makan duit halal..
saya nak lakukan tugas saya dgn baik..


Hai..
i am Raja Nadia...
now saya adelah seorang guru prasekolah di sekolah kebangsaan sura...

nilah titik permulaan hidup saya dalam alam pekerjaan.. iaitu dalam menjadi cikgu prasekolah...

as i said, its not easy to be a preschool teacher....

semua rintihan dalam ni milik saya.. semua inovasi mungkin saya ambil dari org lain.. dan saya mahu share dalam blog ni...

banyak impian dan angan2 serta mcm2 lagi dalam ni... insyallah...

moga saya dapat jadi Cikgu yang baik, dan bertanggungjawab...

Search

Loading...